O hraní a hlavolámání

03.10.2010 00:32

V pátek odpoledne jsme se scházeli trochu „pomaleji“ a ve smluvené čtyři hodiny nás ještě moc nebylo. Čekání na „opozdilce“ jsme si krátili povídáním o táboře, čtením článků z novin, které o něm vyšly v místních novinách a vyptáváním se Kláry, co že nás to vlastně čeká na „hraní a hlavolámání“.

Když jsme byli všichni (jen Míša s Martínkem o sobě zapomněli dát vědět), Klára nám řekla, že se můžeme těšit na návštěvu hned dvou výstav v Praze (ale to až zítra) a několik „hlavolámacích“ her už dnes. Začali jsme úkolem nelehkým a pro mnohé nesplnitelným – při vycházce na dětské hřiště se neumáčet a neumazat. No snad kaťata do rána uschnou ☺. Po návratu jsme poslali Lence pozdrav a hned po tom, si lámali hlavu při hře „na zvířata“. Ta se ukázala býti snadnou a tak Klára po výborném Pajdově a Lišákově bramborovém guláši přitvrdila. Hádat jsme měli „věci“. Tomášek byl tak blízko, ale ne a ne se trefit a Anežka tak daleko, že než by uhodli jakou věc představují, museli bychom hádat dlouho. Proto jsme jim raději vše prozradili a začali se chystat do „pelíšku“. Vyzubat, převléknout a rozbalit spacák na místě,  odkud bychom viděli na promítání. Tentokrát to nebyla pohádka ale fotky z loňského i letošního tábora.

Druhý den ráno jsme odjeli do Prahy – nebyli bychom to my, kdyby se to neobešlo bez trochy zmatků. Ale nakonec jsme se sešli i s Mílou, Maki, Terkou, Eli a Domčou a v Praze se Zany a Lendou. Jsme všichni – hurá na výstavu! Nejprve na putovní z IQ parku z Liberce a po obědě (sluníčko nám dovolilo sedět v parku na trávníku) ještě na přehlídku deskových her, která se v Praze konala již po 16.

Krásně unaveni jsme se dostali zpátky do Příbrami k maminkám až před šestou „večer“. Bylo to fajn ☺!.